Elevii Liceului Avenor susțin anul acesta peste 70 de examene Cambridge. Liceenii noștri au început în această săptâmă sesiunea de examene scrise, o perioadă intensă de teste și studiu individual care va dura 6 săptămâni.

La Avenor College au început în această săptămână probele scrise din sesiunea de examinări Cambridge de la finalul acestui an școlar. Elevii din clasele a 8-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a susțin următoarele examene:

  • Cambridge Checkpoint

Este examenul de evaluarea la finalul clasei a 8-a pentru elevii care se pregătesc în sistemul Cambridge. Aceste teste evidențiază punctele forte ale elevilor și ariile în care își pot dezvolta abilitățile în continuare, la liceu. Anul acesta, la examenele Checkpoint participă 16 elevi de la Avenor College care vor susține probe la materiile: Mathematics și English as a Second Language.

  • Cambridge IGCSE

Este cea mai populară certificare internațională pentru elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Este recunoscută de marile universităţi din întreaga lume, de angajatori la nivel mondial și este un pașaport internațional către dezvoltare și succes.

Examenele IGCSE sunt susținute anul acesta de 14 elevi de clasa a 10-a, 18 elevi de clasa a 9-a și 1 elev de clasa a 8-a. În total, elevii noștri vor participa la 42 de examinări scrise IGCSE, la 17 materii :

Biology, Computer Science, Co-ordinated Sciences, English as a Second Language (Speaking Endorsement), Enterprise, First Language English (Oral Endorsement), First Language German, Foreign Language French, Foreign Language German, Foreign Language Italian, Foreign Language Spanish, Global Perspectives, History, Literature (English), Mathematics (Without Coursework), Music, Physics, Art and Design.

Alte 7 probe orale au avut loc deja în lunile martie și aprilie:  IGCSE Speaking și IGCSE Art and Design.

  • Cambridge Advanced

Este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 de ani, care au nevoie de studii avansate pentru a se pregăti pentru universitate. Include două etape: Cambridge International AS și A2 Level. Universitățile din întreaga lume apreciază și recunosc certificatele Cambridge International AS și A Level.

Liceul nostru găzduiește pentru prima dată o sesiune de examene AS Level. Anul acesta, 16 elevi de clasa a 11-a susțin examen AS Level la următoarele materii:

Computer Science, Economics, History, Literature in English, Mathematics, Media Studies, Physics, Psychology, Spanish Language, Art and Design.

De asemenea, în această săptămână va avea loc și examenul AS Level Speaking.

La examenele IGCSE de anul trecut, 80% dintre elevii noștri au obținut note cuprinse între A* și C, rata de promovabilitate fiind de 100%. Mai multe informații despre rezultatele elevilor noștri puteți găsi aici.