Andrei Mitoiu (clasa a 11-a) este scenarist, regizor și chiar și actor în aproape toate cele 30 scurtmetraje pe care le-a creat până acum. Și-a descoperit pasiunea pentru film în urmă cu 4 ani, când a aflat că poate crea lumi magice în imagini, iar recent s-a bucurat de prezența în festivaluri și de interacțiunea cu un public care-i împărtășește pasiunea. Vă invităm să-i urmăriți canalul de YouTube și să aflați chiar de la el mai multe despre personaje și sutele de ore de muncă „behind the scene” .

Mi-am descoperit pasiunea pentru film acum 4 ani, pentru că îmi plăcea foarte mult să îmi păcălesc prietenii cu trucuri de magie. Când m-am uitat însă pe internet, am realizat că pot crea trucuri mult mai impresionante prin manipularea filmărilor. Încetul cu încetul, mi-a crescut interesul pentru film making și am început să-mi creez primele filme. În unele m-am filmat singur, în altele am filmat fratele și verișorul, în roluri de supereroi – nu a fost o misiune ușoară să îi coordonez, dar adevărul este că ne-am distrat de minune.

Lucrând la cele 30 de filme făcute de mine până acum, am învățat foarte multe lucruri despre storytelling, editare, filmare și actorie. Odată cu trecerea timpului, pasiunea de a ecraniza povești m-a motivat să continui să fac filme, în ciuda resurselor limitate sau a circumstanțelor nu întotdeauna favorabile.

În vara aceasta, m-am hotărât să-mi înscriu ultimele patru filme scurte la festivaluri internaționale de film și am avut bucuria să aflu că trei din ele au fost selectate la 7 festivaluri din cele la care am aplicat.

„Super” este un festival de film pentru adolescenții din România, festival care a selectat filmul „The Red Bowtie” și m-a invitat de asemenea la proiecția filmului meu pe 1 septembrie la Mercato Kultur. La eveniment am fost extrem de emoționat, deoarece pentru prima dată unul dintre filmele mele era vizionat de adolescenți de vârsta mea cu care împărtășeam aceeași pasiune.

După proiecție am fost invitat să vorbesc despre sursa de inspirație care a stat la baza filmului, despre timpul necesar finalizării – mai mult de 150 ore de muncă – și despre motivația mea de a petrece atât de multe ore în fața calculatorului pentru a exprima idei și sentimente prin imagini.

Experiența a fost neașteptat de plăcută, deoarece comunitatea oamenilor de film este interesantă și primitoare, dornică să ofere sprijin adolescenților pasionați.